Goor - Klik & Tik

    Klik & Tik - De absolute basiscursus   

De absolute beginnerscursus! Voor mensen die nooit of nauwelijks met eencomputer hebben gewerkt. Leer de computer bedienen, werken met de muis en navigeren op internet. Thuis oefenen op de computer is belangrijk voor het succes.

Maak s.v.p. anderen die moeite hebben met de computer op deze cursus attent. Je kun tegenwoordig bijna niets zonder computer.
 
Aantal lessen: 6
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig, geschikt voor iedereen die nog niets van computers/laptops weet
Kosten: gratis voor u, maar wel ruim van te voren aanmelden
Data: ma. 16/9, 23/9, 30/9, 7/10, 14/10, 21/10
Tijd: 09.30-11.30
Plaats: Bibliotheek Goor, De Höfte 9, Goor
 

Kent u iemand die een echte beginner is met de computer, vertel dan over de cursus Klik & Tik. De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer/laptop.

Het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat kan tegenwoordig allemaal via internet. De cursus Klik & Tik bestaat uit drie onderdelen, waarvan de basis de eerste is.

De basis: De eerste kennismaking met de computer: Mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met een computer hebben gewerkt leren de computer zelfstandig gebruiken.
Onderwerpen: computer aanzetten, typen, muis bedienen, tekst aanpassen, het internet.

Het internet op: Cursisten maken kennis met de mogelijkheden van het internet en e-mailen: U leert de basisfuncties van het internet gebruiken. Navigeren op internet, emails schrijven en versturen.
Onderwerpen: zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen, e-mailen, downloaden.

Samen op het web: Samen op het web: U leert werken met sociale media in een veilig afgeschermde omgeving. Leren om met sociale media om te gaan, een webprofiel aanmaken en foto’s, video’s en berichten plaatsen.
Onderwerpen: profiel aanmaken, foto’s en video’s, berichten en reacties, weblogs en links.

U krijgt les in kleine groepjes.

De cursus wordt 1 keer per week gegeven. Daarnaast krijgt u een inlogcode mee zodat u thuis verder kunt oefenen. Heeft u thuis geen computer of internet dan kunt u tijdens de openingstijden gebruik maken van de computers in de bibliotheek. Het thuis oefenen is zeer belangrijk om op gang te komen en te blijven.
De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten; het is gratis, sponsoring van de gemeente Hengelo.

Aanmelden is verplicht!

 

Aanmelden kan via:

onderstaande link

Computercursussen & Workshops (hofbibliotheek.nl)

of per e-mail naar 

info@seniorwebhengelo.nl