Goor - Klik & Tik

    Klik & Tik - De absolute basiscursus   

In deze basiscursus leert u omgaan met de computer. Met behulp van docenten, boek en computerprogramma werkt u aan de basis. Vervolgens gaat u het internet op en maakt kennis met diverse mogelijkheden van het web. Deze cursus biedt SeniorWeb Hengelo u aan in samenwerking met de bibliotheek.

Aantal lessen: 6
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig, geschikt voor iedereen die nog niets van computers weet
Kosten: Gratis, maar wel ruim van te voren aanmelden
Datado. 15/9, 22/9, 29/9, 6/10, 13/10, 20/10
Tijd: 09.30 – 11.30 uur
Plaats: Bibliotheek Goor, De Höfte 9, Goor

Het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat kan tegenwoordig allemaal via internet. De cursus Klik & Tik bestaat uit drie onderdelen, waarvan de basis de eerste is.

Kent u iemand die een echte beginner is met de computer, vertel dan over de cursus Klik & Tik. De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer.

De basis: De eerste kennismaking met de computer: Mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met een computer hebben gewerkt leren de computer zelfstandig gebruiken. Onderwerpen: computer aanzetten, typen, tekst aanpassen, muis bedienen, e-mail versturen, kopen op het internet.

Het internet op: Cursisten maken kennis met de mogelijkheden van het internet en e-mailen: U leert de basisfuncties van het internet gebruiken. Navigeren op internet, emails schrijven en versturen. Onderwerpen: zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen, e-mailen, downloaden.

Samen op het web:  U leert werken met sociale media in een veilig afgeschermde omgeving. Leren om met sociale media om te gaan, een webprofiel aanmaken en foto’s, video’s en berichten plaatsen. Onderwerpen: profiel aanmaken, foto’s en video’s, berichten en reacties, weblogs en links.

U krijgt les in kleine groepjes.

De cursus wordt 1 keer per week gegeven. Daarnaast krijgt u een inlogcode mee zodat u thuis verder kunt oefenen. Heeft u thuis geen computer of internet dan kunt u tijdens de openingstijden gebruik maken van de computers in de bibliotheek. Het thuis oefenen is zeer belangrijk om op gang te komen en te blijven.


De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten, Gratis, sponsoring van de gemeente.

Aanmelden is verplicht;
 

Aanmelden kan via:

onderstaande link

Computercursussen & Workshops (hofbibliotheek.nl)

of per e-mail naar 

info@seniorwebhengelo.nl