iPhone - Basiscursus

  

Wat is er nog meer mogelijk met de iPhone? Leer uw iPhone beter kennen in deze cursus van 3 lessen.

Aantal lessen: 3
Kosten: €35 | leden Bibliotheek, SeniorWeb, KBO of PCOB: €32,50
Data: do 10/9, 17/9, 24/9
Tijd: 09.30 – 11.30 uur
Plaats: Bibliotheek Hengelo, Beursstraat 34, Hengelo

De bediening; hoe verbinding te maken een netwerk; surfen en mailen; diverse apps gebruiken; apps downloaden uit de App Store; foto, video en muziek.

U dient uw eigen iPhone mee te nemen naar de cursusbijeenkomsten!

Het lesboek kunt u in de eerste les bestellen.

In de Twentse Courant Tubantia verscheen de volgende tekst n.a.v. 100 jaar bieb:

Vijf vragen aan Ans Stoelers, zij volgt een iPhone workshop in de bibliotheek Hengelo.

'Zo kan ik mijn kennis updaten'

1 Waarom bent u op deze workshop afgekomen? "Ik heb twee weken geleden, op aanraden van velen, een iPhone gekocht. Om het gebruik van de telefoon een beetje onder de knie te krijgen is zo'n cursus wel handig. Eerder had ik een telefoon voor ouderen, maar daar kon je niets mee. Zo kan ik mijn kennis een beetje updaten."

2 Dit was de eerste les, steekt u er veel van op? "Ik wist er al wel een en ander van, omdat ik ook een iPad heb. Maar je leert hier toch veel nieuwe dingen. Hoe de iCloud werkt bijvoorbeeld, of wat je allemaal kan met de instellingen van de telefoon."

3 Bezoekt u de bibliotheek vaker? "Vroeger wel, tegenwoordig kom ik er steeds minder. Dat komt voornamelijk omdat ik een tablet heb, daarop kan je boeken lezen in een grotere letter. Ik lees erg veel, favoriete boeken heb ik eigenlijk niet. Alle genres komen voorbij."

4 En de workshops? "Ja, ik heb al meerdere workshops gevolgd in de bibliotheek. Fotobewerking, en een workshop voor de iPad. Ik heb in de oude bibliotheek naast het stadhuis zelfs nog een computercursus gevolgd, dat is al een hele tijd geleden. Ik vind de workshops hier erg leuk. Alles wordt op een duidelijke en leuke manier uitgelegd, en het is hier gezellig."

5 Bestaat de bieb over 100 jaar nog? "Dat denk ik zeker. Dit gaat toch nooit weg? Tegenwoordig heeft zo'n bibliotheek een hele andere betekenis. Mensen komen er nog steeds voor boeken natuurlijk, maar je kan hier met allerlei vragen terecht. Je hebt een band met zo'n plek. Je ziet over de jaren heen alle veranderingen, het uiterlijk van de bibliotheek verandert en de functie ook."

Aanmelden kan via:

Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551HV HENGELO OV

of via onderstaande link

https://www.bibliotheekhengelo.nl/actueel/agenda?catid=137&maand=&searchtext=

of per e-mail naar 

info@seniorwebhengelo.nl