Klik & Tik - Computer en internet - 3

Klik & Tik De absolute basiscursus   

In deze basiscursus leert u omgaan met de computer/laptop. Met behulp van docenten, boek en computerprogramma (waar u thuis mee kunt oefen) werkt u aan de basis. Vervolgens gaat u het internet op en maakt kennis met diverse mogelijkheden van het web.

Maak s.v.p. anderen die moeite hebben met de computer op deze cursus attent. Je kun tegenwoordig bijna niets zonder computer.

Deze cursus biedt de SeniorWeb Hengelo u aan in samenwerking met de bibliotheek.

Aantal lessen: 6
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig, geschikt voor iedereen die nog niets van computers/laptops weet
Kosten: gratis, maar wel ruim van te voren aanmelden
Data: do. 16/11, 23/11, 30/11, 7/12, 14/12, 21/12
Tijd: 09.30-11.30
Plaats: Bibliotheek Hengelo, Beursstraat 34, Hengelo

Kent u iemand die een echte beginner is met de computer/laptop, vertel dan over de cursus Klik & Tik. De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer.

Het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat kan tegenwoordig allemaal via internet. De cursus Klik & Tik bestaat uit drie onderdelen, waarvan de basis de eerste is.

De basis: De eerste kennismaking met de computer: Mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met een computer hebben gewerkt leren de computer zelfstandig gebruiken.
Onderwerpen: computer aanzetten, typen, muis bedienen, tekst aanpassen, het internet.

Het internet op: Cursisten maken kennis met de mogelijkheden van het internet en e-mailen: U leert de basisfuncties van het internet gebruiken. Navigeren op internet, emails schrijven en versturen.
Onderwerpen: zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen, e-mailen, downloaden.

Samen op het web: Samen op het web: U leert werken met sociale media in een veilig afgeschermde omgeving. Leren om met sociale media om te gaan, een webprofiel aanmaken en foto’s, video’s en berichten plaatsen.
Onderwerpen: profiel aanmaken, foto’s en video’s, berichten en reacties, weblogs en links.

U krijgt les in kleine groepjes.

De cursus wordt 1 keer per week gegeven. Daarnaast krijgt u een inlogcode mee zodat u thuis verder kunt oefenen. Heeft u thuis geen computer of internet dan kunt u tijdens de openingstijden gebruik maken van de computers in de bibliotheek. Het thuis oefenen is zeer belangrijk om op gang te komen en te blijven.
De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten; het is gratis, sponsoring van de gemeente Hengelo.

 

Aanmelden kan via:

Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551HV HENGELO OV
telefoon 074-2452 578

of via onderstaande link

Bibliotheek Computercursussen & Workshops

of per e-mail naar 

info@seniorwebhengelo.nl